Филтриране

Структора
Цветова структора
Яркост
Износоустойчивост

Инструкция за полагане на течните тапети

Silk Plaster girl

 

Подготовка на повърхността:

horizontal line

Повърхността трябва да бъде суха, чиста и еднотоново бяла, без никакви странични петна. Отстранете старите тапети, варта, гвоздеите и т.н. При необходимост обработете поразените от мухъл участъци с антисептик, обезпрашете ги и ги изсушете. Изравнете чрез шпакловки/мазилки и грундирайте двукратно с фирмения грунд SILK PLASTER с надлъжно-напречни движения, с изсушаване между слоевете (3–4 часа). Именно грундирането на белия цвят придава на повърхността допълнителни адхезионни свойства. Не се изисква допълнително покриване на грундираната повърхност с боя.

Ако не обработите повърхностите с грунд, след изсъхването на мазилката могат да се появят петна. Копринените мазилки Silk Plaster могат да се полагат 24 часа след прилагане на фирменото грундиране.
При липсата на фирмено грундиране разгледайте вариантите за заменяне в нашия сайт или се консултирайте с продавача.

Металните и дървените предмети (главичките на резачките, гвоздеите, винтовете за дърво, дървесно-слоестата маса, шперплатът и т.н.) да се обработят точково с грунд ГФ-021 или с блажна боя.

Полагане на течните тапети:

horizontal line

image001 1.    В пластмасов съд налейте вода със стайна температура за един пакет от вида:
«Норд», «Ийст», «Прованс», «Арт Дизайн»
4,5 литра
«Майстор», «Оптима», «Стандарт», «Престиж», «Виктория», «Еър Лайн», «Уест», «Сауф», «Екодекор»
6 литра
«Релеф», «Премиум»
7 литра
«РЕКОАТ I», «РЕКОАТ II», «РЕКОАТ III»
7,5 литра

За всяка отделно полагана повърхност забърквате такъв брой пакети течни тапети, които са в състояние да я покрият  цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване.

image003

2.    По желание изсипете във водата брокат. Разтръскайте съдържанието на пакета, като разпределяте ронливата смес равномерно. След това изсипете цялото съдържание на пакета във водата и размесвайте ръчно, като процеждате масата между пръстите си (за да избегнете образуване на коагулати от лепилото). Всичките съставни части са натурални и са абсолютно безвредни за кожата.

ВНИМАНИЕ: Не се допуска частично забъркване на пакета.

image005

1.    Оставете накиснатата маса според препоръчаното време (12 часа), като за удобство за съхранение използвайте опаковъчния пакет от течните тапети. После смесете няколко пакета едновременно в пластмасов съд с обем 12 литра и добре разбъркайте сместа ръчно. Тъй като са възможни незначителни цветови колебания на различните партиди, препоръчва се според разхода на сместа пластмасовият съд да се допълва, като новият материал се смесва с останалата маса. За всяка отделно полагана повърхност се забърква такъв брой пакети течни тапети, които са в състояние да я покрият цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване.

За удобство при полагането може да добавите до 1 литър вода със стайна температура на един пакет.

image007

2.    Готовата смес полагайте на неголеми порции с пластмасова маламашка равномерно върху повърхността от ъгъл до ъгъл от едно забъркване. Маламашката трябва да прилепва към материала под ъгъл 10-15º, образувайки клин. За идеално нанасяне на SILK PLASTER след 1-2 часа, като използвате странично осветление, загладете повърхността с маламашката, мокрейки я с вода.

Течните тапети от серията «Оптима» и «Майстор» могат да се нанасят с помощта на компресор, като дюзата трябва да бъде с диаметър 4 мм, а налягането – 4 атмосфери.

Температурата на въздуха в помещението не трябва да е по-ниска от +15ºС, а влажността – нормална. Времето за съхнене на течните тапети е 24–48 часа в зависимост от температурата и влажността. Препоръчва се да проветрявате помещението.

За да избегнете грапавини върху повърхността и избиване на подложката, придържайте се към посочения разход на материал.

Разход на материала при дебелина на полагания слой не по-голям от 1,5 мм.

 Престиж, Прованс, Премиум, Виктория, Еър Лайн, Норд, Уест, Сауф, Ийст

 Релеф, Екодекор, Арт Дизайн 1, 2

Майстор  Оптима, Стандарт  РЕКОАТ I, II, III 
3.5 - 4 м² 3 - 3.5 м²  4 - 4.5 м²  4.5 - 5 м²  7 м²

horizontal line

Тъй като са възможни незначителни цветови колебания на различните партиди, препоръчва се според разхода на сместа пластмасовият съд да се допълва, като новият материал се смесва с останалата маса. За всяка отделно полагана повърхност се забърква такъв брой пакети, които са в състояние да я покрият цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване. За удобство при полагането може да добавите до 1 литър вода на един пакет.
Срок на годност – 2 години. Да се съхранява на сухо място.

Видеоинструкция

Задай въпрос